ΣΚΥΡΟΣ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:35.000 2022 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Η Σκύρος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων, αλλά από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος είναι χωρισμένη στα δύο: το βόρειο τμήμα του νησιού σκεπάζεται από πυκνό πευκοδάσος όπως όλα τα άλλα νησιά των βορείων Σποράδων, ενώ το νότιο χαρακτηρίζεται από τα άγρια βραχώδη τοπία του όρους Κόχυλας, θυμίζοντας περισσότερο τις Κυκλάδες. Σε όλο το νησί ωστόσο υπάρχουν πολλά παλιά μονοπάτια, καθιστώντας τη Σκύρο έναν αναπτυσσόμενο προορισμό για πεζοπορία, παρότι η σήμανση και η συντήρηση των μονοπατιών παραμένει προβληματική.

Σε αυτόν τον πλήρως ενημερωμένο πεζοπορικό και περιηγητικό χάρτη Σκύρου της TERRAIN αποτυπώνονται όλα τα μονοπάτια του νησιού, και βέβαια όλο το οδικό δίκτυο, οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αξιοθέατα και ένας πλούτος άλλων πληροφοριών που ενδιαφέρουν τον ταξιδιώτη. Με ευδιάκριτη χρωματική σκίαση και με την αρίθμησή τους, ο χάρτης παρουσιάζει τις 6 πεζοπορικές διαδρομές που ανήκουν στο «σηματοδοτημένο» δίκτυο του νησιού. Παρουσιάζονται επίσης και όλα τα άλλα βατά μονοπάτια του νησιού, όλα με χιλιομετρήσεις από διασταύρωση σε διασταύρωση.

Στην πίσω όψη του χάρτη δίνονται λεπτομερείς περιγραφές, απόσταση και χρόνος πορείας για τις έξι προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές, καθώς και πληροφορίες για τις παραλίες, τα αξιοθέατα, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον του νησιού.