ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η TERRAIN ιδρύθηκε το 2008 από τον Στέφανο Ψημένο και τη σύζυγό του Νικολέτα Τασούλα, με «προίκα» την 15χρονη πείρα τους από την πρώτη τους εταιρία, τη ROAD. Η TERRAIN στελεχώθηκε με μια ομάδα 8 Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, οι οποίοι είναι παράλληλα ορειβάτες, αναρριχητές, πεζοπόροι, ποδηλάτες και φανατικοί ταξιδιώτες!

Είμαστε χαρτογράφοι με πάθος για τη δουλειά μας. Μας ενθουσιάζει η πρόκληση να αποτυπώνουμε σ’ ένα φύλλο χαρτιού (ή σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο) ένα κομμάτι της Ελλάδας, ένα νησί ή ένα βουνό, με όλες τις λεπτομέρειες που επιτρέπει η κλίμακα που επιλέξαμε, με μέγιστη ακρίβεια και αξεπέραστη καθαρότητα.

Φτιάχνουμε τους πεζοπορικούς χάρτες μας με εξαντλητική επιτόπια έρευνα. Τον μισό χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο) είμαστε έξω στο πεδίο χαρτογραφώντας, και τον άλλο μισό επεξεργαζόμαστε στο γραφείο τα χαρτογραφικά δεδομένα που συλλέξαμε εκεί έξω.

Καθιερώσαμε πολλές καινοτομίες στην ελληνική χαρτογραφία, όπως το 100% αδιάβροχο υλικό Polyart που δεν σκίζεται, τις χιλιομετρικές αποστάσεις ακριβείας σε όλα τα μονοπάτια και τους δρόμους που αποτυπώνονται στους χάρτες μας, την αποτύπωση αναρριχητικών πεδίων, τη χαρτογράφηση της ακτογραμμής με ειδικά εξοπλισμένο φουσκωτό σκάφος, και πολλά άλλα.

Μέχρι σήμερα έχουμε δημιουργήσει περισσότερους από 50 τίτλους πεζοπορικών χαρτών, 10 τίτλους τουριστικών χαρτών μεγάλης κλίμακας, και μια σειρά 30 χαρτών σε απλό χαρτί και μικρό μέγεθος, γενικής τουριστικής χρήσης. Όλοι οι χάρτες μας είναι διαθέσιμοι και σε ψηφιακή μορφή για χρήση σε κινητά τηλέφωνα ή tablet, μέσω της εφαρμογής Avenza. Κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε την γκάμα μας με νέους τίτλους. Όταν εξαντλείται ένας χάρτης, τον επανεκδίδουμε πλήρως ενημερωμένο με την ίδια τεχνική με την οποία δημιουργήθηκε: 100% με επιτόπια έρευνα.

Παράλληλα, εκδίδουμε πεζοπορικούς και αναρριχητικούς οδηγούς, στην αγγλική γλώσσα.

Αξιοποιώντας το ολοκληρωμένο χαρτογραφικό αρχείο μας, αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό και την παραγωγή χαρτών κατά παραγγελία, για φορείς του Δημοσίου και για ιδιωτικές επιχειρήσεις, με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους χάρτες μας να ξεχωρίζουν.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται δυναμικά η TERRAIN είναι η σηματοδότηση μονοπατιών. Η εταιρία μας αναλαμβάνει όλο το έργο από το Α ως το Ω: από τη σύνταξη της μελέτης και την εκτέλεση των τεχνικών εργασιών μέχρι το πρόγραμμα συντήρησης και ανάπτυξης του έργου, το σχεδιασμό και την διαχείριση ιστοσελίδας, το σχεδιασμό και την παραγωγή έντυπου υλικού προβολής του έργου, και την προώθησή του στο ελληνικό και διεθνές κοινό των πεζοπόρων.