ΣΙΦΝΟΣ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:20.000 2023 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Η 4η έκδοση του πεζοπορικού χάρτη Σίφνου είναι πλήρως επανασχεδιασμένη, εμπλουτισμένη με νέες πληροφορίες που συλλέχτηκαν αποκλειστικά στο πεδίο, και επικαιροποιημένη σε όλη την έκταση του νησιού.

Η Σίφνος είναι ένας προορισμός μοναδικής ομορφιάς για πεζοπορία. Εχουν διασωθεί μέχρι τις μέρες μας άθικτα περισσότερα από 150 χιλιόμετρα μονοπατιών και πέτρινων καλντεριμιών. Πρόκειται για μονοπάτια που διασχίζουν μαγευτικά τοπία της ενδοχώρας του νησιού, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, καλντερίμια ανάμεσα στους οικισμούς και παλιά μονοπάτια που διασχίζουν τα κτήματα και καταλήγουν σε ερημικές παραλίες. Πολλά από αυτά έχουν σηματοδοτηθεί και αποτελούν το δίκτυο SIFNOS TRAILS, που περιλαμβάνει 19 πεζοπορικές διαδρομές.

Ολα τα μονοπάτια του νησιού αποτυπώνονται με ακρίβεια στον χάρτη της TERRAIN, που είναι ο μόνος που σημειώνει χιλιομετρήσεις από διασταύρωση σε διασταύρωση, ώστε να μπορείτε να συνθέσετε την πεζοπορία σας. Με χρωματική σκίαση και με την επίσημη αρίθμησή τους (1 έως 10Α) σημειώνονται στο χάρτη οι 19 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές της Σίφνου. Στην πίσω όψη υπάρχει ένα εκτεταμένο κεφάλαιο με πληροφορίες για τις σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές στη Σίφνο, καθώς και μερικές ακόμα που αξίζει να περπατήσετε.

Περιλαμβάνεται επίσης ένα συνοπτικό κεφάλαιο για την ιστορία και φυσικό περιβάλλον της Σίφνου, τα αξιοθέατα και τις παραλίες, τα ξωκλήσια της Σίφνου, τους αρχαίους πύργους-φρυκτωρίες.