ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:35.000 2019 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Η 2η έκδοση του πεζοπορικού χάρτη Σαμοθράκης είναι πλήρως επανασχεδιασμένη, εμπλουτισμένη με νέες πληροφορίες που συλλέχτηκαν αποκλειστικά στο πεδίο, και επικαιροποιημένη σε όλη την έκταση του νησιού.

Η Σαμοθράκη είναι γνωστή για το ορειβατικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ψηλό βουνό που δεσπόζει στο κέντρο του νησιού, το όρος Σάος, με κορυφή στα 1611 μέτρα. Είναι επίσης γνωστή για τα δεκάδες φαράγγια της, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τις λίμνες που σχηματίζονται στα κοιλώματα των βράχων (τις ονομαζόμενες βάθρες) όπως και για τα πυκνά δάση στις βουνοπλαγιές, που τα διασχίζουν πανέμορφα μονοπάτια.

Ο χάρτης της TERRAIN αποτυπώνει όλα τα μονοπάτια του νησιού με χιλιομετρήσεις ακριβείας από διασταύρωση σε διασταύρωση. Επίσης σημειώνει με ειδική σκίαση και σύμβολο όλα τα φαράγγια του νησιού και τις ασφαλισμένες διαδρομές canyoning.

Στην πίσω όψη του χάρτη υπάρχει ένας σύντομος οδηγός με πληροφορίες για τα αξιοθέατα και το φυσικό περιβάλλον του νησιού καθώς και για τα μονοπάτια του νησιού (με περιγραφές 2 πεζοπορικών διαδρομών) και την κατάβαση φαραγγιών.