ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:15.000 2021 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Αυτός είναι ο πρώτος σύγχρονος χάρτης υψηλής ακρίβειας που κυκλοφορεί για το Καστελλόριζο, το πανέμορφο μικρό ελληνικό νησί με τη μεγάλη ιστορία στη νοτιοανατολική γωνιά του ελληνικού κράτους. Έχει έκταση μόλις 9,2 τ.χλμ., αλλά είναι γεμάτο με εντυπωσιακά μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους του νησιού (από την κλασική αρχαιότητα μέχρι τα βυζαντινά και τα νεότερα χρόνια). Θεωρείται ο παράδεισος των πεζοπόρων, αφού σχεδόν δεν υπάρχουν δρόμοι, και όλο το νησί διατρέχεται από θαυμάσια μονοπάτια που είναι σε χρήση εδώ και αιώνες. Ο γραφικός οικισμός και λιμάνι του νησιού είναι ένας από τους ομορφότερους σε όλη τη Μεσόγειο. Η ακτογραμμή του είναι βραχώδης, με σημαντικότερο αξιοθέατο τη Γαλάζια Σπηλιά, τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη θαλάσσια σπηλιά στο Αιγαίο!

Ο χάρτης Καστελλόριζου της TERRAIN αποτυπώνει όλα τα μονοπάτια του νησιού, με χιλιομετρήσεις ακριβείας από διασταύρωση σε διασταύρωση. Στην πίσω όψη του υπάρχει αναλυτική περιγραφή των πέντε καλύτερων πεζοπορικών διαδρομών, καθώς και σύντομα κεφάλαια με πληροφορίες για τη γεωγραφία του νησιού, την ιστορία και τα σημαντικότερα αξιοθέατα.

Στο χάρτη Καστελλόριζου περιλαμβάνονται και όλα τα νησιά του συμπλέγματος, η Ρω, η Στρογγυλή και οι βραχονησίδες γύρω τους. Περιλαμβάνεται επίσης ένας λεπτομερής χάρτης του μοναδικού οικισμού του Καστελλόριζου, με σημειωμένα όλα τα σημεία ενδιαφέροντος (ξενώνες, καταστήματα, μνημεία και αξιοθέατα, ναοί, δημόσιες υπηρεσίες).