ΚΑΡΠΑΘΟΣ/ΚΑΣΟΣ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:30.000 2019 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Στην κλίμακα 1:30.000, αυτός είναι ο πιο λεπτομερής χάρτης που κυκλοφορεί για την Κάρπαθο και την Κάσο! Είναι μια «καθαρόαιμη» πεζοπορική κλίμακα που επιτρέπει την αποτύπωση, με μεγάλη λεπτομέρεια, όλων των πληροφοριών που ενδιαφέρουν τον απαιτητικό επισκέπτη-εξερευνητή. Το στενόμακρο αυτό νησί αποτυπώνεται χωρισμένο στα δύο (το μισό νησί στην α’ όψη και το άλλο μισό στη β’ όψη), ενώ η Κάσος αποτυπώνεται σε ένθετο πλαίσιο.

Με μια ευδιάκριτη χρωματική σκίαση και με την αρίθμησή τους σημειώνονται στο χάρτη όλα τα μονοπάτια που περιλαμβάνονται στο σηματοδοτημένο δίκτυο 30 πεζοπορικών διαδρομών της Καρπάθου και της Σαρίας. Σ’ έναν ένθετο πίνακα αναγράφονται οι αποστάσεις και οι χρόνοι πορείας για όλες τις 30 σηματοδοτημένες διαδρομές.

Όπως όλοι οι πεζοπορικοί χάρτες της TERRAIN, ο χάρτης Καρπάθου-Κάσου σημειώνει με ακρίβεια τις χιλιομετρικές αποστάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο και στο δίκτυο μονοπατιών, από διασταύρωση σε διασταύρωση. Το γεωφυσικό υπόβαθρο έχει ισοϋψείς καμπύλες ανά 20 μ. και αποτυπώνει όλες τις ρεματιές, τις πηγές, τα φαράγγια, τα υψόμετρα των βουνοκορφών, και βέβαια όλες τις παραλίες, ακόμα και τις πιο μικρές και απομακρυσμένες.

Η Κάρπαθος ήδη διαθέτει περί τις 200 ασφαλισμένες αναρριχητικές διαδρομές, σε πέντε αναρριχητικά πεδία, και συνεχώς προστίθενται νέες. Αυτός ο χάρτης της TERRAIN αποτυπώνει με ευδιάκριτα πολύγωνα όλα τα αναρριχητικά πεδία του νησιού, καθώς και τις προσβάσεις τους.

Ο χάρτης περιλαμβάνει λεπτομερές σχέδιο πόλης σε κλίμακα 1:3.500 για τα Πηγάδια, την πρωτεύουσα του νησιού, όπου σημειώνονται με ευδιάκριτα χρώματα τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οι τράπεζες, οι δημόσιες υπηρεσίες, και πολλές άλλες πληροφορίες χρήσιμες στον επισκέπτη.