ΥΔΡΑ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:20.000 2022 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Η κοσμοπολίτικη Υδρα δεν είναι γνωστή σε πολλούς για τα μονοπάτια της, αλλά είναι το ιδανικό νησί για να εξερευνήσει κανείς με τα πόδια! Εχει διατηρήσει όλα τα παλιά μονοπάτια της που διατρέχουν όλο το νησί απ΄ άκρη σ΄άκρη, αποκαλύπτοντας μια γοητευτική πλευρά της Ύδρας που λίγοι γνωρίζουν.

Ο πλήρως ανανεωμένος περιηγητικός και πεζοπορικός χάρτης Ύδρας της TERRAIN στην κλίμακα 1:20.000 ενημερώθηκε με σαρωτική επιτόπια έρευνα κατά την οποία καταγράφηκαν πολλά νέα τμήματα μονοπατιών που έχουν καθαριστεί στο νησί. Όλα τα μονοπάτια αποτυπώνονται με χιλιομετρήσεις ακριβείας από διασταύρωση σε διασταύρωση. Έτσι, ο πεζοπόρος μπορεί να συνθέσει την διαδρομή που τον ενδιαφέρει και να υπολογίσει το χρόνο της πεζοπορίας του. Με ευδιάκριτη γκρι σκίαση και σύμβολο αρίθμησης σημειώνονται οι 6 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. Στην πίσω όψη του χάρτη, υπάρχει ένας αναλυτικός πεζοπορικός οδηγός με λεπτομερείς περιγραφές και στοιχεία (συνολικό μήκος, χρόνος πορείας, συνολική ανάβαση, συνολική κατάβαση) για αυτές τις 6 πεζοπορικές διαδρομές.

Όπως όλοι οι χάρτες της TERRAIN, o χάρτης αποτυπώνει με ακρίβεια και ευκρίνεια όλα τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα μοναστήρια της Ύδρας. Περιλαμβάνεται επίσης ένας λεπτομερής χάρτης της Χώρας της Ύδρας, στην κλίμακα 1:3.000, με σημειωμένα όλα τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, τα εστιατόρια, τα μουσεία, τους ναούς και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Στην πίσω όψη του χάρτη υπάρχει επίσης ένας συνοπτικός ταξιδιωτικός οδηγός με φωτογραφίες και πληροφορίες για την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Ύδρας.

Σημείωση: Θεωρητικά, υπάρχει ένα δίκτυο με 5 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές στην Ύδρα, αλλά στην πράξη είναι ασαφές ποιες είναι αυτές οι διαδρομές, ενώ η σήμανσή τους είναι από ελλιπής έως ανύπαρκτη. Οι διαδρομές που παρουσιάζονται στον χάρτη συμπίπτουν εν πολλοίς - αλλά όχι πλήρως - με αυτές του επίσημου δικτύου.