ΤΗΛΟΣ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:20.000 2023 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Η 3η έκδοση του πεζοπορικού χάρτη Τήλου είναι πλήρως επανασχεδιασμένη, εμπλουτισμένη με νέες πληροφορίες που συλλέχτηκαν αποκλειστικά στο πεδίο, και επικαιροποιημένη σε όλη την έκταση του νησιού.

Η Τήλος, χάρη στο αδιατάρακτο φυσικό περιβάλλον της και το ιδιαίτερο ανάγλυφό της με τις απόκρημνες ακτές και βουνοπλαγιές, είναι ένας σημαντικός βιότοπος για άγρια πουλιά και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για παρατήρηση πουλιών. Ο χάρτης Τήλου της TERRAIN αποτυπώνει όλα τα μονοπάτια του νησιού που οδηγούν στις περιοχές για παρατήρηση πουλιών. Με πράσινη σκίαση σημειώνονται οι ωραιότερες γραφικές διαδρομές στο νησί, δασικοί και επαρχιακοί δρόμοι που διασχίζουν τα πιο όμορφα τοπία της Τήλου.

Η Τήλος δεν έχει σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, αλλά παρόλα αυτά είναι ένας κορυφαίος προορισμός για πεζοπορία, με δεκάδες παλιά μονοπάτια που διασχίζουν κάθε γωνιά του νησιού. Ο πεζοπορικός χάρτης της TERRAIN αποτυπώνει με μέγιστη ακρίβεια 48 χιλιόμετρα μονοπατιών, με αποστάσεις από διασταύρωση σε διασταύρωση, και είναι το βασικό εργαλείο σας για να απολαύσετε μοναδικές πεζοπορικές εμπειρίες σ’ αυτό το νησί. Στην πίσω όψη του, αυτός ο χάρτης έχει ένα εκτεταμένο κεφάλαιο με αναλυτικές πληροφορίες για 13 προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές στο νησί.

Στην πίσω όψη του χάρτη υπάρχει ακόμα ένας σύντομος ταξιδιωτικός οδηγός με πληροφορίες για την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Τήλου. Επιπλέον, υπάρχει κι ένας λεπτομερής χάρτης του Λιβαδιού (το λιμάνι και ο κύριος οικισμός της Τήλου) στην κλίμακα 1: 3.000, στον οποίο σημειώνονται όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ, μπαρ, καταστήματα, εστιατόρια και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.