ΜΗΛΟΣ / ΚΙΜΩΛΟΣ

Πεζοπορικός Κλίμακα 1:35.000 2023 Έκδοση Τυπωμένος σε Polyart

Είναι ο μόνος GIS χάρτης που έχει δημιουργηθεί 100% με επιτόπια έρευνα.

Αποτυπώνονται τα μονοπάτια και των τριών νησιών με ακριβείς χιλιομετρήσεις από διασταύρωση σε διασταύρωση, για να μπορείτε να υπολογίζετε τον χρόνο πορείας σας. Στην Κίμωλο αποτυπώνονται και τα 7 μονοπάτια που καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν από την τοπική ομάδα πεζοπόρων. Η σηματοδότηση έχει γίνει με άσπρα/κόκκινα μεταλλικά πινακίδια , με αρίθμηση 1 έως 7, και με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται στον χάρτη. Στην πίσω όψη του χάρτη υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές των 5 καλύτερων διαδρομών για πεζοπορία στη Μήλο και στην Κίμωλο, σημειωμένες επίσης με ειδικό σύμβολο στον χάρτη, για να τις εντοπίζετε και να τις ακολουθείτε εύκολα.

Αποτυπώνονται όλες οι παραλίες των νησιών. Έτσι μπορείτε να δείτε στο χάρτη όλες τις παραλίες στα τρία νησιά και στις γύρω βραχονησίδες, ακόμα και την πιο μικρή αμμουδιά!

Αποτυπώνονται οι διαδρομές του Miloterranean Geo Experience, των σηματοδοτημένων διαδρομών γεωλογικού ενδιαφέροντος, ένα project που υλοποίησε στη Μήλο και την Κίμωλο η TERRAIN το 2013, για λογαριασμό του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου. Με ειδικό σύμβολο αποτυπώνονται οι περιοχές των παλαιών ηφαιστειακών κρατήρων του νησιού.

Αποτυπώνει τις θέσεις και την έκταση που καταλαμβάνουν τα ορυχεία της Μήλου και της Κιμώλου. Επίσης, για πρώτη φορά αποτυπώνονται οι θέσεις των γερμανικών οχυρώσεων στο νησί, κατά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο.

Αποτυπώνονται τα όρια της περιοχής Natura 2000, για να ξέρετε ποιο τμήμα του νησιού είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και να το απολαύσετε κατά το ταξίδι σας, αλλά και να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του.

Στην έγχρωμη πίσω όψη του χάρτη υπάρχει ένας συνοπτικός αλλά πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός με πληροφορίες για την ιστορία, τη γεωγραφία και το φυσικό περιβάλλον των νησιών, τις παραλίες και τα αξιοθέατα.